affiliate netwerk

Wat Is Een Affiliate Netwerk?

Wat Is Een Affiliate Netwerk? Een affiliate netwerk is een netwerk die ervoor zorgt dat adverteerders en publishers samengebracht worden. Een adverteerder kan hier terecht om zijn website of webshop meer onder de aandacht te brengen. En een publisher kan hier terecht om verschillende campagnes uit het netwerk te promoten. Je kunt het dus zien als een win win situatie voor beiden partijen. De één krijgt meer aandacht voor zijn website, en de ander houd er nog wat aan over door-middel van affiliate marketing. Wil je hier nou meer over weten? Bezoek dan eens onze kennisbank over Affiliate marketing

Wat Is Een Affiliate Netwerk?

Een affiliate netwerk is dus een netwerk wat voor beide partijen een win win situatie kan opleveren. Houd er wel rekening mee dat als je als adverteerder aan de slag wenst te gaan hier allerlei kosten aan verbonden kunnen zitten. Denk bijvoorbeeld aan opstartkosten en een percentage van de omzet die je via het netwerk genereert. Mocht je jezelf als affiliate willen

aanmelden, dan kost het je niets. Wil je geld gaan verdienen door-middel van affiliate marketing? Lees dan ook zeker eens onze andere artikelen uit onze kennisbank over affiliate marketing. Dan weet je precies waar je aan toe bent en je komt niet voor verassingen te staan.

  1. Wat is affiliate marketing?
  2. Hoeveel Kan Je Verdienen?
  3. Voorbeeld affiliate marketing campagne

Je kunt als je echt serieus aan de slag wil gaan met affiliate marketing ook onze Affiliate Marketing Revolutie Review eens door lezen. Dit is een digitale cursus die je op weg helpt met affiliate marketing.

Wat Is Een Affiliate Netwerk

Voordelen Van Een Affiliate Netwerk

Je bereikt door een affiliate netwerk in te zetten snel een grote doelgroep. Wat we wel vaak zien is dat bedrijven op elke website dan maar gaan adverteren. Pas hiermee op en zorg ervoor dat je alleen op relevante websites te zien bent. Als je bijvoorbeeld een website in babyartikelen hebt, wil je alleen zichtbaar zijn op websites die met jonge kinderen te maken hebben.

Specificeer je doelgroep dus goed uit, en ga niet zomaar lukraak op elke website adverteren. Het is namelijk ook zo dat veel affiliate netwerken ook nog een vergoeding vragen voor het aantal bezoekers/views die je op je website via het affiliate netwerk krijgt.

Nadelen Affiliate Netwerk

Goed .laten we maar gelijk met de deur in huis vallen, een groot nadeel van een affiliate netwerk voor adverteerders zijn toch wel de kosten die gevraagd worden. Meestal betaal je aansluitkosten, een deel van de omzet en ook nog een vast bedrag per zoveel bezoekers die worden doorgestuurd via het netwerk. Dit kan bijvoorbeeld per duizend bezoekers zijn, het

precieze aantal weten we hier niet van. Maar goed als je een affiliate netwerk goed inzet haal je hier uiteindelijk veel meer uit dan dat het kost. Het belangrijkste is dus dat je goed let op de doelgroep. Ga niet zomaar op elke website staan. Bedenk jezelf altijd eerst of het in je doelgroep valt.

Als je meer wilt leren over affiliate marketing, bezoek dan onze kennisbank, of lees onze review over de affiliate marketing revolutie.