Kattenbakvulling: Wat is de beste kattenbakvulling voor je kat of poes?

Kattenbakvulling: het is iets wat we toch wekelijks blijven gebruiken, maar wat is nu precies de beste kattenbakvulling voor je kat? In dit artikel gaan we je alles vertellen over kattenbakvulling, en waar je op moet letten bij de aanschaf van dit goedje voor je kat. Het is niet het leukste om wekelijks aan te schaffen, maar als je een kat hebt is het toch wel fijn dat je goede kattenbakvulling in huis haalt.

Er is kattenbakvulling te verkrijgen in verschillende soorten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een bepaald merk, of de kattenbakvulling klontvormend moet zijn of juist niet, wil je er een geurtje bij, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Wil je klei, houtkorrels of sillica vulling? De keuze is in ieder geval reuze! Verder is het ook nog belangrijk om rekening te houden met het aantal liters, check dus van te voren even hoe groot je kattenbak is. Klik hieronder op de link om alle kattenbakvulling op Bol.com te bekijken.

=> YES! Laat mij het volledige overzicht van kattenbakvulling zien op Bol.com (Je kat wordt er blij van)

Beste klontvormende kattenbakvulling

Ben je op zoek naar de beste klontvormende kattenbakvulling? Lees dan zeker even verder. Klontvormende kattenbakvulling is kenmerkend aan de klonten die je in de kattenbak terug vind. Deze kattenbakvulling smelt wanneer het in aanraking komt met urine/ andere ontlasting van de kat.

Kattenbakvulling

Vervolgens worden er dus klonten gevormd, het voordeel van klontvormende kattenbakvulling is dat je het makkelijk uit de kattenbak kunt scheppen. Nog een voordeel is dat je snel overzicht hebt over hoe schoon je kattenbak is, je hebt dus snel door wanneer je de kattenbak moet verschonen. Bekijk hieronder de populairste klontvormende kattenbakvulling op Bol.com.

Bekijk Beste Kattenbakvulling

Beste NIET Klontvormende kattenbakvulling

Eigenlijk heeft niet klontvormende kattenbakvulling niet zoveel uitleg nodig, het zorgt ervoor dat je geen klonten krijgt als het in aanraking komt met urine/ontlasting. Het valt juist uit elkaar, en het zorgt ervoor dat het vieze geurtjes opneemt waardoor je geen last hebt van een vieze geur in huis.

Persoonlijk vind ik het een enorm nadeel dat deze kattenbakvulling niet zuinig in gebruik is, wij hebben zelf ook katten en kiezen er altijd voor om voor de klontvormende kattenbakvulling te gaan. Dit omdat het veel makkelijker is om de ontlasting uit de kattenbak te verwijderen. Klik hieronder om de beste niet klontvormende kattenbakvulling te bekijken op Bol.com

Beste kattenbakvulling

Bekijk Beste Kattenbakvulling

Beste Silicaat kattenbakvulling

Het voordeel van silicaat kattenbakvulling is dat het enorm veel vocht opneemt, dit houd dus in dat je het lang kunt gebruiken. Als je goed de ontlasting verwijderd, kan je tot ongeveer 4 weken met één zak kattenbakvulling doen. (Het is dus wel belangrijk dat je goed de ontlasting uit de kattenbak verwijderd)

Verder lijkt het dus dat je best veel geld betaald voor silicaat kattenbakvulling, maar dit is dus in verhouding niet het geval, dit omdat je best lang met silicaat kattenbakvulling kunt doen. Nog een belangrijk voordeel van silicaat kattenbakvulling is dat het goed de vieze geurtjes opneemt. Bekijk hieronder de beste silicaat kattenbakvulling!

silicaat kattenbakvulling

Bekijk Beste Kattenbakvulling

Kattenbakvulling met geur

Ben je op zoek naar een kattenbakvulling met een lekker geurtje? Zoek dan zeker niet verder. Omdat er een geur is toegevoegd aan je kattenbakvulling blijft je huis langer fris ruiken. Zelf hebben we ook ervaring met de variant met een geurtje,

we moeten er wel eerlijk bij zeggen dat je ervan moet houden, we kunnen het ons namelijk ook best voorstellen dat er mensen zijn die er absoluut op tegen zijn. Er zijn namelijk een hoop kattenbakvullingen te koop waar de frisse geur te aanwezig is. Klik hieronder op de blauwe button om het volledige assortiment kattenbakvulling met een geurtje te bekijken.

kattenbakvulling met een geurtje

Bekijk Beste Kattenbakvulling

Houtkorrels als kattenbakvulling

Je kunt er ook nog voor kiezen om voor de houtkorrels te gaan, houtkorrels staan er om bekend dat ze veel vocht opnemen, het enige wat je dan natuurlijk nog wel even moet doen is de poepjes uit de kattenbak vissen.

Als we de reviews van dit product bekijken zien we dat veel mensen tevreden zijn puur doordat de houtkorrels zoveel vocht opnemen, veel houtkorrels vallen hierna uit elkaar en vormen een soort van poeder valt te lezen op de website van Bol.com. Het is dus zeker de moeite waard om eens te proberen.

kattenbakvulling houtkorrels

Bekijk Beste Houtkorrels (HIER)

Kattenbakvulling kopen? Bekijk hieronder alles wat je moet weten over dit goedje!

Kattenbakvulling, het lijkt zo simpel, je koopt een zak met kattenbakvulling en denkt er verder niet echt bij na. Dat is wat de meeste mensen doen toch? Maar jij bent iemand die het beste wil voor je kat, daarom hebben wij voor je uitgezocht welke vragen er het meest gesteld worden over kattenbakvulling.

Deze vragen zullen we allemaal voor je beantwoorden, zo heb je echt een duidelijk beeld over welke kattenbakvulling nu het beste bij je kat of poes past. Er is namelijk zo enorm veel te verkrijgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

1 Wat is kattenbakvulling?

Kattenbakvulling is het goedje wat je in de kattenbak gooit om ervoor te zorgen dat je kat of poes makkelijk zijn behoefte kan doen, niets is namelijk zo vies dan dat je kat ergens in een hoekje gaat zitten plassen. Daarom is het enorm belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kattenbak goed schoon blijft.

Een kat is namelijk heel erg schoon op zichzelf en gaat niet meer naar de kattenbak als de kat of poes vind dat zijn kattenbak niet schoon genoeg is. Er zijn verschillende kattenbakvullingen op de markt waar je uit kunt kiezen.

 1. Klontvormende kattenbakvulling
 2. Niet-klontvormende kattenbakvulling
 3. Silicaat kattenbakvulling
 4. Kattenbakvulling met een geurtje
 5. Houtkorrels

2 Welke kattenbakvulling stinkt niet?

We willen natuurlijk allemaal het beste voor onze kat, en we willen ook het beste voor onze neus! Daarom is het belangrijk dat je een kattenbakvulling kiest die niet stinkt. Onze keuze is dan om voor silicaat kattenbakvulling te gaan.

Je betaald iets meer voor de kattenbakvulling, maar het product neemt urine en andere ontlasting van je kat of poes goed op. Hierdoor krijg je geen nare luchtjes meer in huis. Check snel op Bol.com welke kattenbakvulling je het beste kunt kiezen.

3 Welke kattenbakvulling mag in de G.F.T bak?

Het is belangrijk om te weten dat je kattenbakvulling zonder EKO keurmerk of milieu keurmerk niet in de G.F.T bak gooit, nog belangrijker is om te weten dat je de resten van de kattenbakvulling niet in de natuur weg gooit.

(Dit lijkt me trouwens vrij logisch) Maar let er dus goed op waar je het weg gooit. Op de zak van de desbetreffende kattenbakvulling kan je lezen of je kattenbakvulling een keurmerk bezit. Bekijk dit dus van te voren even goed!

De beste kattenbakvulling kopen

4 Welke kattenbakvulling moet ik gebruiken voor kittens? 

Je hoeft niet perse een speciale kattenbakvulling voor je kitten te kopen, waar je wel rekening mee moet houden is het feit dat je kleine vriend niet op een grote kattenbak kan. Zorg er dus in het begin voor dat je een kleinere kattenbak koopt.

Er zijn speciale kattenbakken op de markt voor kittens, heb je geen zin om een kitten kattenbak te kopen? Zorg er dan voor dat je het deksel van je huidige kattenbak haalt. Je kitten heeft dan de mogelijkheid om makkelijker over het randje van de kattenbak te springen.

5 Welke kattenbakvulling moet ik gebruiken voor de Maine Coon?

Het is belangrijker dat je Maine Coon de ruimte heeft, omdat dit kattenras groot is heb je dus ook een grotere kattenbak nodig. Zorg er verder voor dat je kat altijd zijn behoefte kan begraven. Doe dus niet te weinig kattenbakvulling in de kattenbak.

Het is dus niet echt van heel erg groot belang welk kattengrind je gebruikt, het is belangrijker dat je de kat de ruimte geeft. Zorg dus voor een grote kattenbak, en maak de kattenbak regelmatig schoon.

6 Hoe vaak moet je kattenbakvulling vervangen?

Het beste is om dit zelf even in de gaten te houden, het ligt er een beetje aan hoeveel katten je hebt en hoe vaak ze naar de bak gaan. Het is belangrijk om te weten dat je kat absoluut niet van een vieze kattenbak houd.

Als je kat of poes vind dat de bak te vies  is, zal hij/zij naar verloop van tijd niet meer naar de kattenbak gaan. De kat zal zijn behoefte dan ergens in huis gaan doen. Zorg er dus voor dat je de kattenbak één keer in de 2 tot 4 weken volledig schoon maakt. (hou dit zelf goed in de gaten)

Bekijk De Beste Kattenbakvulling!

7 Hoe vaak moet je de kattenbak uitscheppen?

Dagelijks, ook hierbij is het belangrijk om te bekijken hoe vaak je kat naar de kattenbak gaat. Als je meerdere katten hebt is het zelfs belangrijk om voor elke kat een kattenbak neer te zetten. Maar hou dit dus zelf in de gaten!

Een kat is heel erg schoon en houd er absoluut niet van om naar een vieze kattenbak te moeten. Het advies is dus om de kattenbakvulling dagelijks na te kijken en de drollen eruit te scheppen. Dit zorgt er ook voor dat je geen stank in huis krijgt.

8 Hoeveel kattenbakvulling moet er in de kattenbak?

Let er goed op bij het vullen van de kattenbak dat de kat ten aller tijden zijn ontlasting kan begraven. Je kunt dus zelf bekijken hoeveel kattenbakvulling er dan in de kattenbak moet. Het belangrijkste bij deze vraag is dus dat je moet weten dat de kat zijn ontlasting altijd wil begraven.

Je kunt dus beter iets te veel kattenbakvulling in de kattenbak doen dan te weinig. Verder helpt het natuurlijk ook tegen de stank in huis, als je kat zijn ontlasting niet kan begraven krijg je sneller last van nare geurtjes in huis.

9 Moet je de kattenbak volledig reinigen na vervanging van de kattenbakvulling?

Het is aan te raden om de kattenbak om de 2 tot 4 weken volledig schoon te maken, dit omdat je kat gewoon van een schone kattenbak houd. Verder is het voor de hygiëne in huis ook wel prettig dat je de kattenbak af en toe eens een flinke schoonmaakbeurt geeft.

Het is verder aan te raden om de kattenbak goed schoon te maken met chloor, katten vinden chloor (gek genoeg) lekker ruiken, haal dus snel een fles chloor in huis en je kunt aan de slag. 

10 Hoe lang gaat kattenbakvulling mee?

Ook hier ligt het er een beetje aan hoeveel katten je hebt, en hoe vaak je de kattenbak uitschept. Het is aan te raden om de kattenbak dagelijks uit te scheppen. Je kat houd er namelijk niet van om op een vies toilet te moeten zitten.

Als je dagelijks je kattenbak uitschept moet je tussen de één en twee weken met een zak kattenbakvulling kunnen doen. Heb je meerdere katten? Dan moet je ongeveer één kattenbak per kat neer zetten. 

11 Waarom gaat je kat niet naar de kattenbak?

Het kan verschillende oorzaken hebben dat je beste vriend niet naar de kattenbak wil, de belangrijkste oorzaak dat je kat of poes niet naar de kattenbak gaat is omdat de kattenbak op dat moment gewoon te vies is. Zoals al een paar keer besproken in dit artikel, je kat houd niet van een vieze kattenbak, zorg dus dat deze schoon is.

Het kan ook zo zijn dat je net in het bezit bent van een nieuwe kat/kitten. Toen wij nog kittens in huis hadden van onze poes leerden we ze altijd om naar de kattenbak te gaan. Je kat gaat pas zelfstandig naar de kattenbak na ongeveer 12 weken. Zet je kitten na het eten op de kattenbak, na een paar keer herhalen gaat je kat vanzelf naar de kattenbak

12 Hoe kan je vieze geur in huis van de kattenbak voorkomen?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je de kattenbak goed schoon houd, ik ben al zo vaak in huizen geweest waarbij je als je binnen kwam de kattenpis je al tegemoet kwam. Simpel, maak je kattenbak gewoon regelmatig schoon.

Als je de kat namelijk al bij de voordeur ruikt, dan is je kattenbak gewoon niet schoon genoeg. Zorg er verder voor dat je de kattenbak regelmatig uitschept, het liefst één keer per dag. Verder kan je ervoor zorgen dat je een kattenbak in huis haalt die goed afgesloten is. Een goede filter is hierbij ook van groot belang. De filter is ook te vervangen, vind je hem stinken? Vervang de filter dan even.

13 Wat is nu de beste kattenbakvulling? 

Dat zal je voor jezelf moeten uitvinden, de één vind het fijn om klontvormende kattenbakvulling in huis te halen, en de ander wil weer kattenbakvulling met een geurtje of niet klontvormende kattenbakvulling. Wij denken in ieder geval dat iedereen een andere wens heeft als het gaat om kattenbakvulling.

Wij zeggen dus simpelweg testen testen en nog eens testen. Zo kom je er voor jezelf het snelst achter wat nu de beste kattenbakvulling is voor je kat. Er is in ieder geval genoeg keuze op Bol.com. Neem dus zeker eens een kijkje!

 1. Ga naar de beste klontvormende kattenbakvulling
 2. Bezoek de beste niet klontvormende kattenbakvulling
 3. Heb je liever een kattenbakvulling met geur? (KLIK HIER)
 4. Bekijk de verschillende houtkorrels die er zijn!

kat

14 Waar moet je op letten bij de aanschaf van kattenbakvulling?

Wij vinden dat je niet direct maar het goedkoopste van het goedkoopste moet nemen, dit is echter wel wat veel mensen doen. Neem kattenbakvulling die fijn aanvoelt voor je kat of poes, maar ook voor jou als baas is het belangrijk dat je een goede kattenbakvulling in huis haalt.

Het belangrijkste is denk ik ook dat je zo min mogelijk vieze geurtjes in huis haalt, en zoals we eerder al aangaven is het belangrijk om verschillende soorten te proberen. Zo kom je uiteindelijk wel tot de juiste keuze. Het belangrijkste is dus om rekening te houden met:

 1. De geur, je wil zo min mogelijk stank in huis
 2. Rotzooi, je wil niet dat je huis vol ligt met kattengrind
 3. De prijs, je wil denk ik ook niet de hoofdprijs betalen.

Vraag: Welke kattenbakvulling gebruik JIJ en waarom?

Wij vinden het altijd enorm belangrijk om in contact te komen met onze lezers, we zouden het daarom op prijs stellen als je een reactie achterlaat. Vertel ons welke kattenbakvulling jij in huis hebt, en vertel ook waarom? Zo help je toekomstige bezoekers van dit artikel met het maken van de juiste keuze.

Veel mensen beslissen namelijk pas nadat ze een reactie/review van iemand anders hebben gelezen. Het kost je slechts een paar minuten van je tijd, en je helpt er een hoop bezoekers mee. Plaats dus snel je reactie via het formulier onder dit artikel.

Conclusie + Aan de slag met kattenbakvulling kopen

Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat je zelf een beetje moet bekijken welke kattenbakvulling het beste bij je huishouden past, waarschijnlijk wil je een vulling die ervoor zorgt dat je geen nare geurtjes in huis krijgt? En je wil ook niet de hoofdprijs betalen? En waarschijnlijk heb je ook geen zin om dagelijks de kattenbak in te moeten duiken omdat de kattenbak weer zo vies is?

Zorg er daarom voor dat je een kattenbakvulling in huis haalt die goed van kwaliteit is, je kat vind het namelijk ook heel erg belangrijk dat zijn kattenbak schoon is, een kat gaat namelijk niet naar de kattenbak als de toilet niet schoon is. Zorg er dus voor dat je regelmatig de ontlasting verwijderd, en één keer in de week de volledige kattenbak schoon maakt. Goed dan is het nu tijd om je kattenbakvulling uit te zoeken, klik hiervoor op onderstaande link! Mocht je nog aanvullingen hebben? Reageer dan even onder dit artikel.

=> JA Laat mij het volledige kattenbakvulling assortiment zien op Bol.com (KLIK HIER)

Bekijk ook deze artikelen:

 1. Dierenverzekerering.nl review

 

 

Plaats een reactie