Droogmolen: Welke droogmolens zijn de beste van 2021?

Droogmolen kopen? Wat zijn de beste droogmolens van 2021? De lente is weer in zicht, dus het word weer tijd om de was buiten te hangen, en dan is het super fijn als je een sterke droogmolen in huis haalt. In dit artikel gaan we samen bekijken voor welke droogmolen je nu het beste kunt gaan. Er zijn namelijk een hoop droogmolens op de markt die niet voldoen.

En dan ligt dit met name aan de kwaliteit van de droogmolen, vaak is het zo dat ze niet stevig zijn, de draden door elkaar gaan en zo kan ik nog wel een paar punten opnoemen waar je je mateloos aan kan irriteren. Vanaf vandaag gaat dit niet meer het geval zijn! Wij gaan je in dit artikel alle populaire droogmolens laten zien en beantwoorden tevens alle vragen over de droogmolen! Wil je alvast bekijken welke droogmolens er het populairst zijn? Klik dan snel op de onderstaande link, wij sturen je dan door naar de populairste droogmolens op Bol.com.

=> JA! Stuur mij door naar de meest populaire droogmolens op Bol.com (KLIK HIER) om naar Bol.com te gaan.

Beste Brabantia droogmolen

Als we aan een goede droogmolen denken, denken we vaak al direct aan de droogmolens van Brabantia. En dit is natuurlijk niet voor niets. De droogmolens zijn makkelijk in gebruik en vooral sterk! En doordat ze makkelijk te plaatsen zijn door-middel van het meegeleverde grondanker heb je de droogmolen in een mum van tijd geplaatst.

Als we kijken naar de beste Brabantia droogmolen zien we dat de Brabantia Lift-O-Matic van 50 meter als beste uit de bus komt. Wij kijken met het maken van onze keuze puur naar de populariteit van de droogmolen op Bol.com. Verder kijken we ook naar de reviews die mensen over dit product hebben achtergelaten.

We zien vooral dat bij deze droogmolen het grondanker makkelijk te plaatsen is, De molen is makkelijk op te zetten, de droogmolen is op verschillende hoogtes in te stellen en de lijnen blijven goed strak staan ondanks de hoeveelheid was die je aan de molen hangt. Dit zijn toch wel pluspunten om jaloers op te worden. Bekijk de droogmolen dus snel via onderstaande button.

Beste Brabantia droogmolen

Bekijk Brabantia Droogmolens!

Beste Leifheit droogmolen

Wat is dan na Brabantia het populairste merk droogmolens, als we een beetje onderzoek doen komen we al snel uit bij het merk Leifheit, daarom hebben we deze droogmolens ook als tweede in onze lijst van beste droogmolens gezet. Voordat we besluiten welke droogmolens er in ons lijstje komen bekijken we eerst hoe populair ze zijn, en we bekijken ook het aantal positieve reviews over een bepaald merk.

Verder bekijken we hoe vaak er op een bepaald merk gezocht word in Google. We doen dus niet zomaar wat, maar welke droogmolen staat dan beslist op nummer 2 in onze lijst? Dat is de Leifheit Linopop up 140 droogmolen VS. De droogmolen is lekker compact op te bergen en is met één hand te openen. De molen is verder licht en sterk.

Dit maakt het tot de beste droogmolen van Leifheit, deze droogmolen is bijvoorbeeld ook ideaal om mee te nemen naar de camping. Klanten die de droogmolen al gekocht hebben noemen hem fraai in design, licht en stabiel. Dit laatste is natuurlijk niet heel erg onbelangrijk, het zou jammer zijn als je was van de droogmolen af valt. Klik hieronder op de button om deze droogmolen te bekijken op Bol.com

droogmolen

Bekijk Leifheit Droogmolens!

Populairste droogmolens

Als we kijken naar welke droogmolens er het populairst zijn, dan zien we dat via Bol.com ook de Brabantia droogmolens als beste uit de bus komen. Als je de filter aanpast via de website of app van Bol.com kan je eenvoudig zien welke droogmolens er het populairst zijn.

Verder is het belangrijk om reviews te lezen, kijk dus niet alleen naar de populariteit van een artikel, lees wat andere mensen vinden van een bepaald artikel. Je komt er zo snel genoeg achter of een artikel wel of niet goed is. Klik hieronder op de button om de meest populaire droogmolens te bekijken. 

Bekijk Populaire Droogmolens

Wat zijn de voordelen Waarom niet gewoon een wasrek kopen?

De voordelen van het hebben van een goede droogmolen zijn toch wel dat je er veel was op kwijt kunt. Mocht je dus een beetje een groot gezin hebben, dan kan het zeker fijn zijn om een droogmolen in de tuin te hebben.

Verder vinden we dat het vrij makkelijk is om droogmolens neer te zetten, en het is natuurlijk een fluitje van een cent om de was op te hangen dankzij het eenvoudige draaisysteem. Je kunt op één plek blijven staan om alle was op te hangen.

Hebben droogmolens ook nog nadelen?

Jazeker! We vinden dat droogmolens vaak best groot zijn, dit kan natuurlijk ook niet anders, maar hierdoor zijn ze vaak minder geschikt voor kleine huishoudens. Verder is ons ook opgevallen dat veel droogmolens slecht van kwaliteit zijn.

En dan hebben we het met name over de bedrading, vaak blijven de draden niet goed strak staan, of gaan ze in de knoop. Zorg er dus voor dat je een molen koopt van goede kwaliteit. Dit is één keer een behoorlijke investering, maar daarna heb je er jaren plezier van.

Welke droogmolen kies jij? Waar moet je op letten?.

Een droogmolen koop je natuurlijk niet om maar één jaar te gebruiken, je wil een droogmolen die handig is in gebruik, en ook nog eens sterk is. Er zijn een hoop verschillende droogmolens op de markt, en deze hebben allemaal weer andere mogelijkheden. Wij zeggen altijd maar zo, ik geef liever iets meer geld uit aan een goed product, dan dat ik rotzooi koop.

En voor een goed product betaal je meestal wat meer geld. Onderstaand bespreken we de verschillende opties die de meeste droogmolens hebben. We bespreken de opties omdat je dan een beter beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.

droogmolens kopen

Het merk:

Voor welk merk kies je? Onze mening is dat je moet gaan voor een goed merk, dit omdat je droogmolen toch in weer en wind staat. Kies voor degelijkheid, een droogmolen die stevig staat en makkelijk in elkaar te zetten is.

De Drooglengte:

Ook niet onbelangrijk is om goed op te letten welke drooglengte je wenst. Bij een te korte drooglengte heb je de kans dat je (misschien) de verkeerde keus maakt waardoor je weinig was aan je droogmolen kwijt kan. Zorg er dus voor dat je dit goed in de gaten houd.

Welke opties zitten er op de droogmolen:

Wat moet de droogmolen allemaal kunnen? Wil je bijvoorbeeld een droogmolen met grondanker, of zonder grondanker? Wil je dat de droogmolen wel of niet in hoogte verstelbaar is? Dit zijn toch echt wel dingen waar je absoluut goed rekening mee moet houden. Je kunt er ook voor kiezen om een droogmolen te kiezen met antislip functie, zo zie je maar dat er van alles mogelijk is.

Bekijk De Beste Droogmolens!
droogmolen kopen

Welk type en kleur droogmolen:

Welk type droogmolen is het beste voor mij? Dit is ook een dingetje waar je ven rekening mee moet houden, wil je bijvoorbeeld een droogmolen die draaibaar is, of wil je een droogmolen die vast staat? Als minst belangrijk is in onze ogen toch wel de kleur die je uiteindelijk kiest.

Hou dus voordat je je aankoop doet rekening met al deze dingen, je kunt beter één keer een goede aankoop doen, dan dat je straks je droogmolen weer retour moet sturen omdat je de verkeerde keuze hebt gemaakt.

Shopadvies nodig? Alles wat je moet weten over droogmolens

Voordat je besluit welke droogmolen voor jou de beste keuze is zorgen we er eerst voor dat je geen vragen meer hebt over de droogmolen. Daarom beantwoorden we onderstaand de meest gestelde vragen die gesteld worden op het internet. 

We hebben hierbij gekeken naar de vragen die het meest gesteld worden via Google. Zo heb je na het doornemen van de vragen een duidelijk beeld over welke droogmolen voor jou de beste keus is. Lees dus lekker verder, en kom er achter welk droogmolen binnenkort in jouw tuin staat.

1 Hoe werkt een droogmolen?

Een droogmolen is er op gemaakt dat hij rond kan draaien, vandaar dat ze hem ook de naam droogmolen hebben gegeven. Het voordeel van een droogmolen is dat je op één plaats kan blijven staan bij het ophangen van de was, je kunt de molen namelijk draaien als je een gedeelte van de was hebt opgehangen.

Als je geen was hebt, dan heb je de mogelijkheid om de droogmolen in te klappen en je kan de droogmolen daarna ook makkelijk uit de grond halen om hem op te bergen. Hierdoor neemt de droogmolen dus minder ruimte in beslag.

2 Wanneer is de droogmolen uitgevonden?

De droogmolen is uitgevonden door Lance Hill (Bron: Wikipedia) Het is een Australische uitvinding en daar dus een  bekend verschijnsel. Natuurlijk zien we in Nederland inmiddels ook in heel veel tuinen een droogmolen staan.

Een voordeel vind ik dat je best veel was aan de droogmolen kunt hangen, een nadeel is echter dat als je een beetje een kleine tuin hebt je de droogmolen al snel niet meer kwijt kunt. Dus bekijk goed of deze manier van je was ophangen echt voor je geschikt is.

3 Waar zijn droogmolens van gemaakt?

Vroeger werden droogmolens meestal van staal gemaakt, maar omdat dit vandaag de dag natuurlijk veel te zwaar is worden de molens tegenwoordig meestal van aluminium gemaakt. Dit heeft als voordeel dat ze niet zo zwaar meer zijn en ze zijn dus ook makkelijker in elkaar te zetten.

En het is uiteraard ook veel makkelijker om je droogmolen ergens op te bergen als het bijvoorbeeld slechter weer word, zo zorg je er ook voor dat de droogmolen netjes blijft. Om ervoor te zorgen dat je molen netjes blijft raden we je aan om er een beschermhoes over te doen.

Bekijk De Beste Droogmolens (NU)!

4 Hoe groot moet je droogmolen zijn?

Het is handig om te bekijken hoeveel plek je hebt om de droogmolen kwijt te kunnen, verder is het ook super belangrijk om na te gaan hoe groot je gezin is. Heb je een klein gezin, kies dan voor een wat kleinere droogmolen.

Is je gezin groot? Kies dan een droogmolen met een langere drooglengte. En zoals we net ook al aangaven, hou goed rekening met de ruimte die je in de tuin hebt. Het is niet zo handig als je er één koopt die veel te groot is voor je tuin, bekijk dit dus goed.

5 Waar kan je het beste de droogmolen plaatsen?

De beste plek om je droogmolen te plaatsen is natuurlijk je tuin, zorg ervoor dat je rondom de molen genoeg ruimte over houd om je was op te hangen. Het is ook wel handig dat je er makkelijk omheen kunt lopen. 

Het is dus ook belangrijk dat je rekening houd met de grootte van de molen, je zorgt er zo namelijk voor dat je er makkelijk omheen kunt lopen en dus ook makkelijk de was kunt ophangen. verder is het ook belangrijk dat je een stevige ondergrond hebt zodat je de droogmolen makkelijk kunt plaatsen.

6 Hoe moet je een droogmolen plaatsen?

Betonanker: Er zijn verschillende manieren om je droogmolen goed en stabiel te plaatsen. De meest populaire manieren zullen we hieronder toelichten. De eerste mogelijkheid is om de droogmolen in een betonanker te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat de droogmolen super stabiel en recht blijft staan.

Metalen grondanker: Door je droogmolen in een metalen grondanker te plaatsen zorg je ervoor dat je droogmolen eigenlijk zo op zijn plek staat. Je steekt het metalen grondanker in de grond, je plaatst je droogmolen vervolgens in het grondanker en je bent klaar. Zorg er wel voor dat je het metalen grondanker goed in de grond plaatst

Verrijdbare voet: Heb je veel bestrating in de tuin? Dan is het aan te raden om een droogmolen aan te schaffen met een verrijdbare voet. Je kunt de droogmolen dan makkelijk verplaatsen. Zo kan je de boel nog eens een keer verbouwen als je dat wilt.

7 Wat kost een droogmolen?

De kosten van een droogmolen verschillen natuurlijk enorm, we raden je daarom ook aan om voor kwaliteit te kiezen. En als je voor kwaliteit kiest kies je voor een droogmolen van bijvoorbeeld Brabantia. (Misschien zeg je nu, das veel te duur)

Maar je kunt toch beter een droogmolen kiezen waar je jaren mee kunt doen, dan dat je een molen kiest die slecht van kwaliteit is en binnen een jaar naar de stort kan. Als je een beetje een goede droogmolen kiest van Brabantia ben je dus tussen de €100 en €120 kwijt.

8 Hoe moet je een droogmolen uitklappen?

De meeste droogmolens hebben een druksysteem, dit wil zeggen dat je één of twee knoppen moet indrukken. Houd de knoppen vervolgens ingedrukt en verschuif de paraplu tegelijkertijd omhoog. Bij de Brabantia droogmolens is het zo dat je de werkhoogte ook nog eens kunt instellen.

Mocht je dus niet zo groot zijn, dan is het dus gewoon mogelijk om hem lager te zetten. Mocht je er toch niet helemaal uit komen, bekijk dan de meegeleverde gebruikersaanwijzing. Je kunt natuurlijk ook een reactie plaatsen onder dit artikel.

9 Hoe kan je de droogmolendraad vervangen?

Mocht je droogmolendraad aan vervanging toe zijn, dan is het aan te raden om deze te vervangen. Via de website van Brabantia is het mogelijk om los draad te bestellen. Bij je bestelling ontvang je ook de zogenaamde draad verbinders. (18 stuks)

Je kunt met behulp van het draad en de draad verbinders dus de volledige droogmolen vernieuwen. Het voordeel is dat je dan geen volledige nieuwe droogmolen hoeft aan te schaffen. Dit scheelt weer een hoop in de kosten

10 Welk merk droogmolen moet je kiezen?

Wij vinden het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit, want geloof me, als je een droogmolen koopt van wat mindere kwaliteit zal je zien dat je er vroeg of laat problemen mee gaat krijgen. Vaak is het namelijk zo dat je de goedkopere varianten niet makkelijk kunt opzetten,

of de bedrading gaat door elkaar of staat niet strak. Persoonlijk hebben wij gekozen voor Brabantia omdat de artikelen van dit merk gewoon top zijn. Dus mocht je op zoek zijn naar een goede droogmolen, kies dan voor een goed merk!

Bekijk De Beste Droogmolens (NU)!

Welke droogmolen heb jij in huis? Plaats je review!

We hopen natuurlijk dat je nu een beetje een beeld hebt gekregen over welke droogmolen het beste bij je past, we zijn echter wel benieuwd welke droogmolen jij in huis hebt gehaald en waarom? Je kunt je reactie achterlaten door het onderstaande formulier in te vullen.

Vertel welk merk of type droogmolen je hebt aangeschaft, door je review achter te laten help je toekomstige bezoekers van dit artikel met het maken van de juiste keus. Veel consumenten kopen vaak pas een artikel na het lezen van een aantal reviews.

Samenvatting + Welke droogmolen is de beste?

Er is voor ieder budget een droogmolen te vinden, echter is het bij het uitkiezen van een droogmolen belangrijk dat je een kwalitatief goede droogmolen in huis haalt. Doe je dit niet, dan zal je misschien last krijgen van draden die niet goed gespannen staan, of een droogmolen die snel stuk gaat.

Het is dus niet altijd slim om te letten op de prijs, haal dus niet direct het goedkoopste model in huis. Bij een droogmolen is het vooral belangrijk om op de volgende dingen te letten. Lees ook vooral reviews van mensen die al een aankoop hebben gedaan.

  1. Drooglengte (hoe groot is je gezin)
  2. De plek (waar komt hij te staan, heb je genoeg ruimte)
  3. De kwaliteit van de droogmolen (koop geen lage kwaliteit droogmolens)  
  4. De prijs (Als laatste zou ik op de prijs letten omdat je een kwalitatief goede droogmolen wil)
  5. Lees reviews (Door reviews te lezen kom je er snel genoeg achter welke droogmolen bij je past)

=> TIP (KLIK HIER) Om de meest populaire droogmolens van 2021 te bekijken! 

Bekijk ook:
  1. Ons artikel over de beste kattenbakvulling!
  2. De beste wasmand 

 

Plaats een reactie